INFREZEN

Infrezen

Vloerverwarming infrezen

Voor degenen die een vloerverwarming willen, maar liever niet hun hele vloer op z'n kop willen hebben, is frezen de beste optie. Zonder een intensieve vloerrenovatie te doen, kunnen we al een vloerverwarming aanleggen bij jou in huis, zodat jullie er snel heerlijk bij kunnen zitten. Hier zijn echter wel veel vragen aan gekoppeld. Hoeveel betaal je ons per vierkante meter? Hoe gaan wij te werk tijdens het infrezen en wat is de meerwaarde hiervan? Hoeveel tijd neemt deze aanlegmethode in beslag? Op deze pagina krijg je antwoord op al deze vragen!


Om een gratis offerte te ontvangen, klik op op de knop hieronder of in het navigatiemenu voor een aanvraag. Ook staat op deze pagina onderaan nog eens de optie om een offerte aan te vragen voor jouw ruimte.

vloerverwarming frezen
Wat is infrezen van de vloerverwarming?

Bij het infrezen van de vloerverwarming frezen wij sleuven in de dekvloer, waar de verwarmingsbuizen ingelegd worden. Deze sluiten we dan aan op het huidige verwarmingselement, zoals de Cv-ketel of de warmtepomp. Infrezen wordt voornamelijk gebruikt voor kleinere ruimtes om een vloerverwarming aan te leggen, denk aan een keuken, woonkamer of een schuur. Vaak zijn deze ruimtes niet veel groter dan 70 m2 en is de wens om de huidige eindvloer intact te houden. Dan komt infrezen om de hoek kijken! Voor veel woningen is het niet wenselijk om een verhoging te hebben in de vloer, vooral als er weinig ruimte in de opbouwhoogte is. Met infrezen behoud je de dekvloer zoals die staat, zonder deze uit te breken. Dit zorgt voor geen ophoging in de vloer, ook omdat er sleuven gefreesd worden in de dekvloer. Hierdoor kan de huidige eindvloer ook intact blijven, of gemakkelijk vernieuwd worden. Kortom: infrezen is een vlugge en effectieve manier om vloerverwarming aan te leggen.

Zorgt infrezen voor een betere opwarming?

Uiteindelijk is het belangrijk dat jouw ruimte goed verwarmd wordt, vandaar dat je hier ook de beste aanlegmethode voor wilt. Hier komt het infrezen van de vloerverwarming goed uit de bus, aangezien dit zorgt voor een snelle, betere verwarming. Aangezien de sleuven gefreesd worden in de dekvloer, liggen de verwarmingsbuizen direct onder de eindvloer, wat betekent dat de afstand hiervan erg kort is. Hierdoor warmt de vloer extra snel op, in tegenstelling tot andere aanlegmethodes, zoals draadstaalmatten of noppenplaten. Wat deze methodes echter wél in hun voordeel hebben ten opzichte van frezen, is dat zij geïsoleerd kunnen worden vanuit de dekvloer. Aangezien de dekvloer buiten de sleuven intact blijft, kan er geen isolatie onder de verwarmingsbuizen gelegd worden. Zonder isolatie kan er veel warmte verloren gaan, echter blijft dit redelijk beperkt doordat de buizen zich direct onder de eindvloer bevinden, wat het verlies compenseert.

Kosten vloerverwarming infrezen

Meestal wel de belangrijkste vraag: hoeveel gaat het kosten? Bij Vloerverwarmingmakers kan je uitgaan van een prijs per vierkante meter, wat uitkomt op zo'n €30 - €35 per m2. Dit verschilt vaak in de complexiteit, grootte van het project en uiteindelijke aanlegmethode, aangezien er soms een andere methode nodig is voor jouw vloer. Al met al kun je zo al snel een prijs berekenen aan de hand van de geschatte grootte van het project. Deze hoeft u niet precies te weten, aangezien dit later per vierkante meter wordt gemeten, zolang er een goede leidraad aanwezig is. Ook ligt de prijs aan het aantal groepen dat verbonden is met de verwarming, wat afhankelijk is van het aantal m2.

Kan je zelf je vloerverwarming infrezen?

Het frezen van de vloerverwarming is iets wat alleen voor een gespecialiseerde vakman bestemd is, door de nauwkeurigheid van het werk en door het gespecialiseerde machinegebruik. Allereerst is afmeting, diepte en breedte enorm belangrijk voor het infrezen van de vloerverwarming. De verwarmingsbuizen moeten er namelijk inpassen, maar ze moeten niet te ver naar beneden liggen of te veel ruimte hebben in de breedte. Hierdoor wordt veel warmte verloren, waardoor het belangrijk is dat dit door iemand gedaan wordt met veel ervaring, wat onze vakmannen hebben. Ook is de afstand tussen de sleuven niet onbelangrijk, aangezien het gehele oppervlak verwarmd moet worden, iets wat op bepaalde plekken niet zal gebeuren zolang de sleuven te ver uit elkaar zijn gefreesd. Het frezen zelf doen we met de diamantzaag, een speciale machinezaag die haarfijn door de dekvloer freest. Zoals verwacht, is dit een taak die toevertrouwd kan worden aan een van onze vakmannen, door de precisie en vakkennis die hierbij komt kijken. 

Hoe lang duurt het frezen van de vloerverwarming?

Bij de meeste klussen kunnen onze klanten uitgaan van 1 á 2 dagen. Dat is de tijd die nodig is om de vloerverwarming door middel van infrezen aan te leggen. Al het stof dat vrijkomt wordt opgezogen door de freesmachine, waardoor er vrij snel een nieuwe eindvloer gelegd kan worden, zodat er genoten kan worden van de warmte die de vloerverwarming uitstraalt. In vergelijking met andere aanlegmethodes is infrezen een stuk sneller, vooral doordat de dekvloer niet uitgebroken hoeft te worden. Dit zorgt voor een snelle afhandeling van het project, waarbij de huidige dekvloer gewoon kan blijven liggen.

Voor- en nadelen

Het kiezen van een aanlegmethode kan wat overweldigend zijn, vandaar dat wij hier de voor- en nadelen op een rij hebben gezet, gewoon voor het gemak.


Voordelen

+ Snelle afhandeling van jouw project: Doordat infrezen meestal 1-2 dagen duurt, ben je verzekerd van een snelle afhandeling van jouw project. Zodra de vloerverwarming aangelegd is, kan direct de nieuwe eindvloer erop en is het genieten geblazen!

+ Geen vloerverhoging: Aangezien de dekvloer niet uitgebroken hoeft te worden en dus niet vernieuwd wordt, blijft de vloerhoogte hetzelfde. Dit is een enorm pluspunt voor woningen, aangezien de opbouwhoogte anders vaak zijn nadelen kent.

+ Goedkopere optie: Vooral doordat de dekvloer intact kan blijven, is infrezen een goedkopere optie dan andere aanlegmethodes, waar dit al gauw een vereiste is. Vooral met isolatie onder de vloerverwarming kijk je al snel naar een hoger prijskaartje, wat met frezen niet het geval is.

+ Snel de ruimte verwarmd: Doordat de verwarmingsbuizen kort op de eindvloer gelegd zijn, wordt deze ook eerder verwarmd. Dit is in vergelijking met andere systemen een stuk sneller, aangezien bij diverse andere aanlegmethodes de buizen zich niet vlak onder de eindvloer bevinden.

Nadelen

- Geen vloerisolatie aanwezig: Omdat de dekvloer in stand blijft en er sleuven worden gefreesd, is het niet mogelijk om vloerisolatie onder de verwarmingsbuizen te plaatsen, wat kan zorgen voor een groter warmteverlies.

- Nieuwe eindvloer nodig: Bij ingefreesde vloerverwarming blijft de dekvloer intact, echter moet de eindvloer wel plaatsmaken voor een nieuwe (bijvoorbeeld tegels, PVC, laminaat). Dit is niet altijd het geval, maar het is zeker veelvoorkomend.

Er warmpjes bijzitten?

Vraag direct een gratis offerte aan, nu tijdelijk met een extra bonus!
GRATIS DIRECTE OFFERTE!
*Plus bonus voucher*

* VERPLICHT VELD

Wat onze klanten over ons zeggen:

google reviews vloerverwarming doetinchem
Sven, Doetinchem

Duidelijke afspraken, snelle reactie en goed werk afgeleverd.

sterrenreview vloerverwarming
Amber, Apeldoorn

Zeer tevreden over Vloerverwarming Doetinchem!

sterrenreview vloerverwarming
Marco, Groenlo

Nieuwe vloerverwarming geïnstalleerd, ontzettend tevreden!

sterrenreview vloerverwarming

Ons werkgebied

Wij leggen vloerverwarmingen aan door heel de achterhoek en Doetinchem e.o.! Onze werkgebieden zijn de Achterhoek, Doetinchem, Zevenaar, Lichtenvoorde, Gelderland, Didam, Zutphen, Winterswijk en Groenlo.


Veelgestelde vragen

  • KAN IK ZELF DE VLOERVERWARMING INSTALLEREN?

    Het is mogelijk om zelf vloerverwarming aan te leggen, echter is het aan te raden om hier een vakman voor in te schakelen. Zonder ervaring een vloerverwarming installeren is niet aan te raden, door de precisie en vakmanschap dat komt kijken bij het werk. Mocht het werk namelijk niet goed afgewerkt worden kan dit gevolgen hebben op het energieverbruik en de kwaliteit van de opwarming.


    Vloerverwarmingmakers heeft jarenlange ervaring in het aanleggen van vloerverwarming in Doetinchem en omgeving. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag hier een gratis offerte aan om direct een prijs te ontvangen.

  • ​HOE BETROUWBAAR IS VLOERVERWARMING?

    Vloerverwarming is een van de meest betrouwbare soorten van verwarming. Er hoeven bijvoorbeeld geen jaarlijkse controles of checks gedaan te worden. Zo kan je jarenlang genieten van een verwarmde vloer, zonder hier ook maar enig werk aan te hebben. Mocht er na enige tijd toch een reparatie of onderhoudsbeurt nodig zijn, is het mogelijk om gebruik te maken van de (eventuele) garantie of door ons direct in te schakelen hiervoor.

  • MOET DE VLOERVERWARMING VAAK ONDERHOUDEN WORDEN?

    Vloerverwarming heeft zeer weinig onderhoud nodig, vooral tijdens de beginjaren. Na een aantal jaar kunnen wij altijd de verwarmingsbuizen controleren op enige mankementen, maar meestal is dat niet nodig. Wij merken zelf dat veel klanten terugkeren als er na 5-10 jaar minder warmte wordt uitgestraald. Dit zijn problemen die soms voorkomen, maar gelukkig ook snel weer verholpen zijn.

  • KAN VLOERVERWARMING GEBRUIKT WORDEN OM MIJN HUIS TE KOELEN?

    Tijdens de warme zomermaanden kan de vloerverwarming ook gebruikt worden om jouw huis te verkoelen. Dit door in plaats van warm water, koud water door de buizen te laten stromen. Hierdoor koelt de ruimte af waar de vloerverwarming gelegd is, wat zorgt voor een aangename temperatuur in huis tijdens de warme én koude maanden.

  • HOE LANG DUURT HET OPWARMEN VAN DE VLOERVERWARMING?

    Gemiddeld warmt een vloerverwarming op tussen de 20-30 minuten. Dit is uiteraard afhankelijk van de vloerbedekking die als eindvloer gebruikt wordt, de isolatielaag die wel/niet aanwezig is en de aanlegmethode die hierbij gepaard is gegaan. 

  • HOE LANG DUURT HET AANLEGGEN VAN DE VLOERVERWARMING?

    Wij van Vloerverwarmingmakers leggen meestal een vloerverwarming aan binnen 1-2 dagen. Dit is afhankelijk van de aanlegmethode, dus of de vloerverwarming ingefreesd moet worden of dat er noppenplaten worden geplaatst. Met draadstaalmatten gaat dit proces meestal iets sneller, waar het in de meeste gevallen binnen slechts één dag al klaar is.

  • WELKE VLOERBEDEKKING KAN SAMEN MET VLOERVERWARMING?

    Vrijwel elke soort vloerbedekking kan samen met vloerverwarming, echter geleiden ze niet allemaal even goed de warmte door. Stenen vloeren zoals natuursteen, tegels en natuurgrind laten de warmte beter door dan houten vloeren, laminaat, vinyl en pvc. Dit is echter gelukkig geen ramp, aangezien de meeste particulieren ook beschikken over een laminaat vloer. Het heeft vaak simpelweg iets langer de tijd nodig om warm te worden.

  • ALLEEN BIJ NIEUWBOUW OF OOK BIJ EEN BESTAANDE WONING?

    Vloerverwarming is zowel mogelijk bij nieuwbouw woningen als bestaande woningen. De uiteindelijke aanlegmethode is afhankelijk van de ondervloer, oftewel de dekvloer. Deze bepaald of er wordt ingefreesd of dat er noppenplaten of draadstaalmatten geplaatst worden. Dit is dan vaak afhankelijk van het project, nieuwbouw of verbouw.

  • IS VLOERVERWARMING SLECHT VOOR DE GEZONDHEID?

    Van alle verwarmingssystemen is vloerverwarming verreweg de gezondste. Deze kan vaak draaien op een lagere temperatuur, wat dus niet alleen goed voor het energieverbruik is, maar ook voor de gezondheid. In vergelijking met radiatoren is deze manier van verwarmen vele malen beter, aangezien er bij radiatoren al gauw stof blijft hangen aan de apparaten. Met vloerverwarming is de kans hierop een stuk kleiner, doordat deze zich onder de vloerbedekking vindt en er dus weinig stof vrij komt.

  • HOEVEEL HOGER KOMT MIJN VLOER MET VLOERVERWARMING?

    Dit hangt vooral af van de aanlegmethode. Bij bijvoorbeeld infrezen is er nauwelijks vloerverhoging aanwezig, aangezien er sleuven in de dekvloer worden gefreesd waardoor de verwarmingsbuizen direct onder de vloer gelegd zijn. Bij noppenplaten en draadstaalmatten ligt dit iets anders, aangezien deze tussen de dekvloer en vloerbedekking komen. Vaak is de afstand hiervan tussen de 2 en 5 centimeter dik, afhankelijk van de ruimte die nodig is en beschikbaar is.

  • KAN DE VLOERVERWARMING AANGESLOTEN WORDEN OP MIJN CV OF WARMTEPOMP?

    Onze vloerverwarming kan zowel op de centrale verwarming (CV) worden aangesloten als op de warmtepomp. Hier zijn verschillende soorten verdelers voor die de warmte distribueren, specifiek voor de CV en warmtepomp. 

Share by: